Roamingkosten vermijden in grensgebieden van de EU-zone

Binnen de EU geldt de Roam Like at Home-regulering (afgekort RLAH). Daarom kan je er surfen, sms’en en bellen aan dezelfde tarieven als die in België.

Kom je in de buurt van landen die zich buiten de EU-zone bevinden, dan bestaat de kans dat je gsm verbindt met een netwerk dat tot een andere geografische regio, buiten de EU, behoort. Dat is bijvoorbeeld het geval op bepaalde plaatsen in Zwitserland, Turkije, Andorra, Monaco. Ook als je per boot of vliegtuig reist, bestaat er een kans dat je verbinding maakt met een satellietnetwerk, dat nooit onder RLAH-regulering valt (bv. rond de Griekse eilanden).

Om verbinding te maken in andere geografische regio’s en via satellietnetwerken kunnen er extra roamingkosten worden aangerekend. Daar geldt ons nationale tarief namelijk niet omdat RLAH daar niet van toepassing is.

Je krijgt een sms met roamingtarieven en...

... je wil onbedoelde roamingkosten vermijden?

• Zet de mobiele data en dataroaming uit via de instellingen van je toestel, of schakel de vliegtuigstand in. Opgelet: zo vermijd je alleen roamingkosten voor mobiel surfen. Het werkt niet voor bellen en sms’en.
  • Selecteer handmatig het netwerk van een operator in het land waar je bent.
  • Ontdek hoe je je mobiel verbruik in het buitenland onder controle te houden.
  • Bekijk onze tarieven voor internationaal bellen, sms’en.
  • Als je roamingkosten te hoog oplopen, dan deactiveren we je roamingoptie, om te vermijden dat je torenhoge facturen krijgt.

... je wil bellen, sms'en en surfen aan roamingtarieven?

• Volg je verbruik makkelijk op met de My BASE-app. Wil je het volledig onder controle houden? Stel dan een verbruiksmelding of -limiet in.
  • Ontdek wat je precies betaalt via onze handige roamingcalculator.
  • Opgelet! Dat bedrag kan heel snel oplopen. Bv. 1,5 uur tv-kijken in Zwitserland via je mobiele data = 1 GB = € 3000.