Roaming beperken/uitschakelen in het buitenland

Wil je geen extra kosten oplopen in het buitenland? Beperk of schakel dan je roaming uit.  Dit kan je doen in de My BASE-app, in je klantenzone of (tijdelijk) via de instellingen van je toestel. 

Roaming beperken of uitschakelen

Je kan roaming volledig uitschakelen of beperken tot € 60,50 bovenop je abonnement op verschillende manieren:

  • in de klantenzone: ga naar Beperk je mobiel verbruik > Blokkeringen >  Vanuit het buitenland.
  • in de My BASE-app: ga naar Meer > Limieten buiten abonnement en blokkeringen > In het buitenland.  

Selecteer één van de opties en bewaar je aanpassing. 

Belangrijk: schakel je roaming volledig uit? Dan ben je niet bereikbaar in het buitenland. Als iemand je belt, komt hij dus terecht op je voicemail.

Limiet bereikt? Dan kan je tijdelijk niet meer surfen op mobiel internet. Je krijgt dan een sms om je te verwittigen dat we je mobiel internet tijdelijk blokkeren. Wil je toch verder surfen? Antwoord dan via sms  met DATAROAMINGCONTINUE of schakel je blokkering uit in de klantenzone of de My BASE-app. 

In de klantenzone

In de My BASE-app

Goed om te weten

Wil je graag een limiet instellen lager dan € 60,50? Gebruik dan de limiet buiten abonnement. Zo kies je zelf een bedrag (€ 0, € 5, € 10, € 20 of € 50) dat je als limiet instelt boven op je abonnementsprijs. 

Belangrijk: de limiet buiten abonnement geldt niet enkel voor je verbruik (sms'en, oproepen en dataverbruik), maar ook voor je aankopen via je BASE-aanrekening, diensten van derden en PayByMobile. 

Lees meer over de limiet buiten abonnement

Dataroaming tijdelijk uitschakelen op je toestel

Je kan mobiel internet in het buitenland (dataroamingtijdelijk uitschakelen via de instellingen van je toestel. Bekijk de handleiding van je toestel voor meer info. 

Hulp nodig? Gebruik zeker onze tool om je smartphone in te stellen en dataroaming uit te schakelen.  

Goed om te weten: in de EU-zone betaal je voor je mobiele verbruik hetzelfde als in België. Meer info over roamingtarieven