Roaming en netwerkkwaliteit in het buitenland

Wanneer je roamt op een buitenlands netwerk, kan de kwaliteit daarvan soms afwijken van de kwaliteit die je gewoon bent op het BASE-netwerk. Die is namelijk afhankelijk van de beschikbare netwerktechnologieën, de lokale netwerkdekking, de beschikbare snelheid en eventuele beperkingen die de lokale mobiele netwerkoperator heeft. Het kan ook dat bepaalde toepassingen en informatie die beschikbaar zijn voor lokale gebruikers (bv. lokale premium nummers) door technische of juridische redenen niet beschikbaar op jouw apparaat.

We werken hard aan overeenkomsten met operators in verschillende andere landen om ervoor te zorgen dat je als BASE-klant een consistent kwaliteitsniveau ervaart tijdens het roamen. In die overeenkomsten definiëren we voorwaarden volgens dewelke jij in gebieden zonder je thuisnetwerk mobiel kan surfen, bellen en sms’en. Afhankelijk van de overeenkomst, de locatie en de operator, kan de netwerkkwaliteit verschillen.

Bepaalde netwerktechnologieën (zoals mobiel bellen via 4G (VoLTE), of mobiel surfen via 4G of 5G) zijn mogelijk niet beschikbaar in bepaalde regio’s. 

Weet welke technologieën beschikbaar zijn in een bepaald land

Raadpleeg onze indicatieve lijst van beschikbare technologieën in elk land van de Europese Unie (+ IJsland, Liechtenstein en Noorwegen) voor elke operator waarmee BASE een roamingovereenkomst heeft. We werken deze info regelmatig bij, en is onder voorbehoud van eventuele fouten en wijzigingen.