PayByMobile: wat is het en hoe werkt het?

PayByMobile is een mobiele betalingswijze voor digitale aankopen (bv. apps, games, abonnementen, muziek, enz). Zo betaal je gemakkelijk online op heel wat applicaties, websites en webshops. De bedragen van je aankopen worden simpelweg toegevoegd op je BASE-aanrekening.

Belangrijk: om PayByMobile als betaalwijze te kunnen gebruiken, moet je het eerst activeren.

PayByMobile activeren

BASE werkt samen met 4 partners bij wie je via je BASE-aanrekening kan betalen (via PayByMobile). Afhankelijk van de partner bij wie je een dienst of product aankoopt, activeer je PayByMobile op een andere manier.

1. Ga naar play.google.com en klik op je profielicoon;
  2. Klik op Betalingen en abonnementen > Betaalmethoden Een betaalmethode toevoegen;
  3. Volg de stappen op het scherm om een betaalmethode toe te voegen aan je Google-account.

Niet gelukt? Lees de gedetailleerde activatiestappen.

1. Ga naar de instellingen van je iPhone;
  2. Tik op de Apple ID;
  3. Selecteer Betaling en verzending > Voeg betaalmethode toe;
  4. Duid Mobiel telefoon aan als nieuwe betaalmethode.

Niet gelukt? Lees de gedetailleerde activatiestappen

1. Meld je aan op de Microsoft Store;
  2. Klik op Betaling en facturering > Betalingsopties;
  3. Op het scherm, selecteer Een nieuwe betalingswijze toevoegen;
  4. Selecteer Mobiele facturering en vul de nodige gegevens in.

Niet gelukt? Lees de gedetailleerde activatiestappen

1. Meld je aan bij de Playstation Store;
  2. Klik op je online ID > Betalingen beheren > Een betaalmethode toevoegen;
  3. Voeg PayByMobile als betaalmethode.

Niet gelukt? Lees de gedetailleerde activatiestappen

Een limietbedrag instellen

Voor aankopen via PayByMobile kan je een maandelijks maximumbedrag instellen tussen € 0 en € 300. Standaard staat de limiet op € 125.

Het maximumbedrag per aankoop bedraagt € 50 en kan je niet verhogen. Voor meer dan € 50 kopen? Dan kies je best een andere betalingswijze.

Belangrijk: nog nooit iets betaald met PayByMobile? Dan kan je ook geen limiet of blokkering instellen.

PayByMobile in de My BASE-app

Met de My BASE-app kan je overal snel en gemakkelijk je PayByMobile beheren: je aankopen bekijken, je limiet aanpassen, en nog veel meer. Je vindt er ook een handig overzicht van je (komende) betalingen.

PayByMobile in de My BASE-app? Ga naar ...

• met een abonnement: Facturatie.
  • met een herlaadkaart:  Verbruik.

Heb je de My BASE app nog niet? Download ze dan zeker

PayByMobile deactiveren/blokkeren

Dit doe je in de My BASE-app onder facturatie (met een abonnement) of naar verbruik (let een herlaadkaart) of in My BASE onder Bekijk en beheer je PayByMobile. Vink PayByMobile dan uit en klik op “Bewaren”.

Meer info over PayByMobile