Algemene en bijzondere voorwaarden - Abonnementen

De BASE tarieven zijn inclusief BTW. Ze zijn onderhevig aan de algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden van Telenet Group NV. Ze zijn voorbehouden voor persoonlijk en privégebruik. Na de eerste minuut betaal je per seconde. Eventuele inbegrepen minuten van BASE naar BASE zijn enkel geldig voor gebruik binnen België. Andere eventuele inbegrepen minuten en sms'en zijn van toepassing voor gebruik binnen België (naar Belgische nummers) en de EU-zone (naar nummers binnen de EU-zone). Eventuele inbegrepen mobiele data zijn van toepassing voor gebruik in België en de EU-zone, tenzij in het kader van een onbeperkt aanbod mobiele data (in welk geval verbruik in de EU-zone dat een bepaald volume overschrijdt bijkomend kan worden aangerekend). De internationale tarieven, kan je hier raadplegen. Bellen en sms'en naar speciale nummers, alsook het gebruik van diensten van derde partijen, is niet inbegrepen; het verbruik wordt steeds aangerekend bovenop je eventuele tegoed en/of bundels. Om de tarieven van oproepen naar speciale nummers (070, 0900, 1207...), te weten te komen, contacteer je ons via de klantenzone of bel je naar 1999 via BASE (gratis in België) of naar +32 (0)486 19 1999 via om het even welk ander netwerk (betalend).
De mobiele telefonie abonnementen voor particulieren zijn van onbepaalde duur. Je kan je contract op elk moment stopzetten.

Bijzondere voorwaarden BASE Unlimited

Onbeperkte* mobiele data inbegrepen in BASE Unlimited:

(i)      Verbruik in België: Eens het verbruik een volume van 25 GB/maand overschrijdt, kan een actie van de klant gevraagd worden om verder te kunnen blijven surfen gedurende de rest van de aanrekeningsperiode en/of kan BASE de mobiele internetsnelheid verlagen tot 512 kbps;

(ii)    Verbruik in de rest van de EU-zone: Eens het verbruik een volume van 20 GB/maand overschrijdt, kan de klant verder surfen aan normale snelheid aan 0,0054 euro (incl. btw) per MB.

*Aanbod voorbehouden voor een normaal persoonlijk gebruik zoals gedefinieerd in de “Voorwaarden voor een normaal gebruik in het kader van een onbeperkt aanbod” (zie BASE.be).

Indien je je BASE Unlimited abonnement wijzigt naar een ander BASE abonnement, kan je vervolgens binnen dezelfde aanrekeningsperiode niet opnieuw een BASE Unlimited abonnement voor hetzelfde mobiele nummer activeren.

* Voorwaarden voor een normaal gebruik in het kader van een onbeperkt aanbod

Om je optimale gebruiksvoorwaarden te kunnen garanderen, zijn onze onbeperkte aanbiedingen exclusief voorbehouden voor een normaal persoonlijk en privégebruik. Ze zijn exclusief voorbehouden voor gsm of smartphone, elk ander gebruik is verboden. Dit normaal gebruik laat je een zeer intensief gebruik toe. Slechts in geval van fraude (zoals commercieel gebruik van het contract, in het bijzonder voor call center of simbox doeleinden, en/of het ter beschikking stellen aan derden, vb. door middel van hotspotting), oneerlijk gebruik of, meer algemeen, een gebruik dat niet in overeenstemming is met het gebruik dat mag worden verwacht van een klant die een contract voor mobiele telefonie afsluit (zoals in het bijzonder het gebruik van de gsm als babyfoon, of – in het kader van een onbeperkt aanbod mobiele data -  het gebruik van de simkaart in, bijvoorbeeld, bewakingscamera's of ‘gateway’ apparaten) is er geen normaal persoonlijk en privé gebruik.

Je gebruik zal bijvoorbeeld in volgende gevallen als frauduleus beschouwd worden:

  • Je belt regelmatig meer dan 6 uur per dag en/of 30 uur per week;
  • Je belt regelmatig meer dan 3 uur ononderbroken en/of met gesprekken die meteen na onderbreking hervat worden;
  • Je verstuurt meer dan 350 sms'en per dag en/of 10.000 sms'en per maand;
  • Per maand verbruik je regelmatig 10 (of meer) keer meer mobiele data dan het aantal mobiele data dat alle klanten met een onbeperkt aanbod gemiddeld verbruiken. 
  • Je mobiele data verbruik vormt een abnormale belasting voor het netwerk en/of kan de ervaring van de andere klanten negatief beïnvloeden.

In elk van deze gevallen behoudt Telenet Group zich het recht voor om het leveren van de diensten te beperken of je contract op te schorten en/of te beëindigen.

Bijzondere voorwaarden voor BASE abonnementen

€ 15 en € 25

Het niet opgebruikte tegoed van je abonnement wordt overgedragen naar de volgende maand. De volgende maand gebruik je eerst het niet opgebruikte tegoed van de vorige maand op. Je kan niet opgebruikt tegoed slechts één maand overdragen. Bij wijziging van tariefplan wordt het overgedragen tegoed niet mee in rekening genomen voor pro rata aanrekening/terugbetaling.

Onbeperkt bellen naar BASE: onbeperkte minuten naar BASE klanten. Aanbod voorbehouden voor een normaal persoonlijk en privégebruik, zoals hieronder gedefinieerd.

Internet Anywhere

Deze aanbieding geldt alleen voor dataoverdracht op een iPad, tablet en laptop in België. Als je je simkaart, specifiek gecreëerd voor mobiel internet, gebruikt om te bellen en sms'en, dan wordt dit aangerekend tegen € 0,17/MIN en € 0,10/SMS. Het bedrag van de gekozen bundel wordt elke maand automatisch aan je aanrekening toegevoegd. De € 5 korting is geldig zolang je een BASE abonnement met een bundel van minimum € 7 op dezelfde klantnummer hebt. Als je het maandelijkse volume van je bundel overschrijdt, daalt de verbindingssnelheid tot 128 kbps (indicatieve snelheid). Het ongebruikte gedeelte van je bundel wordt niet overgedragen naar de volgende maand. Je ontvangt via sms automatisch een waarschuwing als je de limiet van je bundel hebt bereikt. Telenet Group is in geen geval aansprakelijk voor gebruik boven deze limiet en voor extra kosten als je deze sms'en niet ontvangt (bijv. iPad) of niet leest of als de waarschuwings-sms geen rekening houdt met recent dataverkeer. Bel 1999 om de optie Internet Anywhere te desactiveren.

Bijzondere voorwaarden voor opties

Optie [unlimited calling]

Optie enkel beschikbaar voor klanten met een Based on you-abonnement. Het bedrag van de gekozen optie wordt elke maand automatisch aan je aanrekening toegevoegd. Bij het activeren van de optie ga je een contract aan van onbepaalde duur dat je op elk moment kosteloos kan stopzetten. Je kan de optie echter maar 1 keer per facturatieperiode activeren.

Onbeperkt bellen voorbehouden voor een normaal persoonlijk gebruik zoals hier gedefinieerd.

Internet Wereld opties

Het bedrag van de gekozen Internet Wereld optie wordt elke maand automatisch aan je aanrekening toegevoegd. De tarieven zijn enkel geldig in het buitenland met één van de partnernetwerken. Nadat je je inbegrepen datavolume hebt opgebruikt, wordt het dataverkeer boven dit volume gefactureerd aan het standaardtarief van de zone waar je je bevindt.

Spotify Premium

Spotify-diensten kunnen worden gebruikt via Spotify-apps voor computers, smartphones en tablets. Om deze diensten te gebruiken, dien je bij Spotify een account met login en wachtwoord aan te maken. Spotify Premium is voorbehouden voor persoonlijk en privégebruik. Meer info en voorwaarden vind je op deze pagina of op spotify.com. Telenet Group behoudt zich het recht voor om het Spotify-aanbod op elk ogenblik tijdelijk of definitief te wijzigen of stop te zetten. Telenet Group wijst elke verantwoordelijkheid af betreffende de compatibiliteit van je smartphone met de Spotify-diensten. Het datavolume (MB) dat je verbruikt als je de Spotify-diensten gebruikt via je smartphone wordt gefactureerd volgens het tarief voor mobiel internet dat geldt voor je tariefplan. De MB/GB zijn exclusief voorbehouden voor gebruik via gsm of smartphone, elk ander gebruik is niet toegelaten.

BASE Cloud

  1.     De optie BASE Cloud is alleen verkrijgbaar voor BASE-klanten met een abonnement en is uitsluitend voor persoonlijk en privé-gebruik.
  2.     De dienst BASE Cloud kan pas gebruikt worden na activering in de klantenzone, via sms of in een BASE shop. Daarna moet de BASE Cloud-toepassing worden geïnstalleerd en een gebruikersidentificatie en wachtwoord worden aangemaakt. De dienst BASE Cloud kan gebruikt worden via de BASE Cloud-applicaties voor computer, smartphone en tablet.
  3.     Telenet Group behoudt zich het recht voor het BASE Cloud-aanbod ten allen tijde te wijzigen en/of tijdelijk of definitief te beëindigen. Telenet Group wijst elke aansprakelijkheid af inzake de compatibiliteit van je smartphone, tablet, computer of enige andere drager met de BASE Cloud-dienst.
  4.     Het gegevensvolume (MB) gebruikt in het kader van het gebruik van de BASE Cloud-dienst via je smartphone wordt gefactureerd volgens het tarief dat van toepassing is voor je optie of abonnement/herlaadkaart.
  5.     Als je je BASE Cloud-optie beëindigt en alleen als je klant blijft bij Telenet Group heb je 30 dagen de tijd om alle bestanden opgeslagen op BASE Cloud te raadplegen en/of terug te zetten. Als je je overeenkomst met Telenet Group beëindigt, worden je bestanden onmiddellijk verwijderd van BASE Cloud. Denk er in dit geval aan je bestanden terug te zetten voordat je je overeenkomst met Telenet Group opzegt.

BlackBerry gebruikers

Het mobiel internet, inbegrepen bij deze herlaadkaarten, is enkel geldig als je BlackBerry werkt met OS 10.

Als je BlackBerry werkt met OS 5, 6 of 7 is er een speciale optie beschikbaar. Deze optie moet gecombineerd worden met een BASE tariefplan om te bellen. Dit aanbod is enkel geldig voor dataoverdracht in België. Het is enkel voorbehouden voor gebruik op gsm of smartphone, elk ander gebruik is verboden. Elke maand wordt automatisch de geldwaarde van je optie toegevoegd aan je aanrekening. Als je het maandelijkse volume van MB inbegrepen in de optie overschrijdt, wordt het dataverkeer boven dit volume per KB gefactureerd tegen € 0,10/MB. Het ongebruikte volume van de MB's wordt niet overgedragen naar de volgende maand.

Netwerk

Om te genieten van 4G, moet je je in een gebied bevinden waar BASE 4G-netwerkdekking is. Wil je gebruikmaken van 4G, dan heb je een aangepaste 4G-smartphone nodig.