Mis deze 6 IT-trends voor zelfstandigen en kleine ondernemers niet in 2018

De evoluties op het vlak van IT gaan ook in 2018 razendsnel. Welke IT-trends mag u niet missen dit jaar?

Trend 1. Veiligheid en backups

Hackers en grote ransomware-aanvallen halen ook in 2018 geregeld het nieuws. Steeds meer zelfstandigen en kleine ondernemers zetten de stap naar betere beveiliging van hun systemen en data. Een professionele back-up - vaak in de cloud - is hiervan een onderdeel. 

Trend 2. Meer zorg voor klantengegevens

2018 wordt hét jaar van GDPR. Vanaf 25 mei kunnen er boetes uitgedeeld worden voor wie de privacywetgeving overtreedt.
“Zelfstandigen die transparant omgaan met de gegevens van hun klanten, ze veilig bewaren en inzetten waarvoor ze verzameld zijn, hoeven geen sancties te vrezen”, zegt specialist Herman Maes.

Trend 3. Online samenwerken

wordt, breekt het tegelijkertijd aan documenten werken via cloudoplossing als Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox, Slack, Sharepoint,... definitief door.
Welke tool kiest u?

Trend 4. Cashloos betalen

Nu het betalen via smartphone doorbreekt, komt het cashloos leven eindelijk dichterbij. Maar opgelet. Ook een klassieke betaalterminal in uw winkel is niet meer voldoende. Uw klanten willen betalen met hun smartphone of via een QR-code.

Werkt u B2B? Dan betalen klanten misschien graag rechtstreeks via een link in uw digitale factuur. 

Trend 5. Virtual reality flopt

Als kleinere ondernemer komt het er ook op aan om de technologieën die u geen meerwaarde bieden te laten passeren. Nu duiken de eerste signalen op dat Virtual Reality zo’n trend is, bijvoorbeeld volgens de infographic Three small business trends to watch for in 2018. De kosten om VR-tools te ontwikkelen blijven hoog en de adoptie is laag.

Trend 6. Continu handige en nieuwe tools

Wel zekerheid hebben we over steeds nieuwe tools om werken en leven voor u en uw klanten gemakkelijker en leuker te maken in 2018. Geregeld stellen we u nieuwe en populaire tools voor via deze nieuwsbrief. Test uit wat uw bedrijf past.