5 voordelen van digitaal factureren

Stuurt u nog facturen per post naar uw klanten?

Dit kan efficiënter. Gun uzelf het genot van digitale facturen te verzenden en ontvangen. Kent u deze 5 voordelen?
Steeds meer zelfstandigen krijgen en ontvangen liever digitale facturen. Kent u deze troeven van e-invoicing?

1. Minder administratie

De facturen komen als pdf via mail binnen en zijn vaak te downloaden via het platform van uw leverancier. U hoeft geen enveloppen meer te maken of te openen. U hoeft niets meer te klasseren in mappen of in te scannen voor elektronische bewaring.

2. Financiële besparing

Geen papier, enveloppen en postzegels meer. Hier realiseert u een mooie besparing als u zelf digitaal factureert.
Om nog meer voordeel te doen, kijkt u best naar de samenwerking met uw boekhouder. Als u met hem of haar digitaal samenwerkt, hoeft printen en klasseren helemaal niet meer.

3. Altijd en overal beschikbaar

De facturen zijn altijd en overal te raadplegen. De meeste leveranciers bewaren ze een lange tijd bij de rest van uw klantengegevens. Met uw login en wachtwoord vindt u ze zo.

4. Nooit meer facturen verliezen

Papieren facturen raken wel eens spoorloos. Ook het opvragen via klantendiensten verloopt niet altijd soepel. Dit probleem is onbestaande bij e-invoicing. Uw facturen vindt u steeds terug in uw CRM-systeem, online boekhouding, mailbox of via het platform van uw leverancier.  

5. Meteen online betalen

Steeds meer bedrijven koppelen een online betaalmogelijkheid aan hun digitale factuur. Handig. Met één click betaalt u de factuur vanuit de mail.
Gebruikt u al een CRM- en facturatiesysteem? Bekijk eens welke betaalmogelijkheden u klanten kan bieden.

Bij BASE verzenden wij al een paar jaren elektronische facturen. Zie hier de evolutie van e-invoicing sinds 2012. Meer dan 70% van onze klanten heeft beslist om digitale factuur te ontvangen. 46% van onze klanten betaalt zijn factuur via overschrijving en meer dan 30% maakt een domiciliëring.

Grafiek e-invoicing evolution