5 in-app aankopen die de investering waard zijn voor zelfstandigen

Budget. Een woord waar je soms koude rillingen van krijgt. Toch loont het af en toe de moeite om een kleine investering te doen. Kwestie van een beetje te zaaien om veel te oogsten. Dat doe je met apps die gratis zijn, maar die je kan uitbreiden via in-app aankopen.

Docusign - Documenten en PDF's ondertekenen en sturen

Met z’n 50 miljoen gebruikers wereldwijd is DocuSign het meest gebruikte eSignature en Digital Transaction Management platform in de wereld. Superhandig om documenten te ondertekenen en te sturen met je smartphone. In alle veiligheid en volledig legaal. Prijzen gaan van 9€/maand (Particulieren) tot 120€/maand (Business Premium).

DocuSign is gratis verkrijgbaar voor IOS en Android.

Evernote - Organise and sync your notes and ideas

Notities, ideetjes, to do lijst, checklist, en dit alles in tekst, als foto of pdf, in audio of video, kortom, op alle mogelijke manieren kan je informatie organiseren. Die dan ook nog eens gesynchroniseerd kunnen worden via smartphone, computer en tablet. Met Evernote Plus (2,99€/maand) werk je ook offline en kan je e-mails saven. Maar met Evernote Premium (4,99€/maand) kan je daarbovenop zoeken in documenten en attachments, commentaar zetten in pdf’s en zelfs visitekaartjes scannen. Oh ja, tegenwoordig werken Evernote en Google Docs perfect samen. Waar wacht je nog op?

Evernote is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

LinkedIn - Dé gids voor je professionele netwerk

Dit is de grote klassieker, maar haal je er wel alles uit? LinkedIn biedt 4 in-app aankopen: voor als je een job zoekt (29,99€/maand), als je je netwerk efficiënt wil uitbreiden (59,99€/maand), als je meer verkoopsopportuniteiten wil (79,99€/maand) en als je zelf mensen wil recruteren (119,99€/maand).


LinkedIn is gra- wacht eens even, je moet al lang LinkedIn hebben.

Microsoft Office apps - Word, Excel, PowerPoint

Voor Office 365-apps heb je nu eenmaal een abonnement nodig als je er echt mee aan de slag wil. Zo slim zijn ze wel. Vanaf 6,99€ ben je al vertrokken. En dan maak je optimaal gebruik van de apps.

Word is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Excel is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

PowerPoint is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

When I Work - Een overzichtelijk werkschema voor alle werknemers

Heel handige app als je verschillende werknemers hebt die op verschillende tijdstippen werken. Via sms, e-mail en notificaties hou je hen op de hoogte van het werkschema. Ze kunnen de app ook gebruiken om in- en uit te klokken. Dit geeft je dan weer data voor je loonadministratie. Afhankelijk van je aantal werknemers en of je loonadministratie nodig hebt, kan je in-app aankopen doen.


When I Work is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Bron: TechRepublic

Nog goed nieuws: in-app aankopen in de Google Play Store verschijnen rechtstreeks op je BASE-factuur! Gewoon in de Google Play store op het “menu” icoon klikken, “account”, “betaalmethoden” en “factureren via BASE”. Zo moet je geen credit card meer bovenhalen.