Algemene en bijzondere voorwaarden - Herlaadkaarten

De BASE tarieven zijn inclusief btw. Ze zijn onderhevig aan de algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden van Telenet Group NV. Ze zijn voorbehouden voor persoonlijk en privégebruik. Na de eerste minuut betaal je per seconde. Eventuele inbegrepen minuten van BASE naar BASE zijn enkel geldig voor gebruik binnen België. Andere eventuele inbegrepen minuten en sms'en zijn van toepassing voor gebruik binnen België (naar Belgische nummers) en de EU-zone (naar nummers binnen de EU-zone); eventuele inbegrepen mobiele data zijn van toepassing voor gebruik in België en de EU-zone. De internationale tarieven, kan je hier raadplegen. Bellen en sms'en naar speciale nummers, alsook het gebruik van diensten van derde partijen, is niet inbegrepen; het verbruik wordt steeds aangerekend bovenop je eventuele tegoed en/of bundels. Om de tarieven van oproepen naar speciale nummers (070, 0900, 1207,...), te weten te komen, contacteer je ons via de klantenzone of bel je naar 1999 via BASE (gratis in België) of naar +32 (0)486 19 1999 via om het even welk ander netwerk (betalend).

Bijzondere voorwaarden voor BASE Prepaid en BASE Prepaid to BASE

De gratis minuten, sms'en en MB's zijn geldig in België en Europa, speciale nummers uitgezonderd, en blijven 30 dagen geldig na je herlaadbeurt. Deze minuten, sms'en en MB's worden niet overgedragen naar een ander tariefplan. Bij elke nieuwe herlaadbeurt van minimum € 10 binnen de 30 dagen, vervallen je ongebruikte gratis minuten en sms’en en worden ze vervangen door nieuwe gratis minuten en sms’en. Indien je binnen de 30 dagen opnieuw herlaadt met minstens € 10 wordt de geldigheidsduur van de eventueel resterende MB’s met 30 dagen verlengd.

Als je voor € 5 herlaadt voor de 30 dagen om zijn, dan blijven de gratis minuten, sms’en en MB’s van je laatste herlaadbeurt geldig tot de vervaldatum. Overschrijd je het gratis volume van MB’s? Dan wordt het dataverkeer boven dit volume van je krediet afgetrokken per KB tegen € 0,50/MB.

 • Voor BASE Prepaid naar alle netwerken: de gratis minuten naar alle netwerken, sms’en en MB’s zijn geldig in België en Europa, speciale nummers uitgezonderd.
 • Voor BASE Prepaid naar BASE: de gratis minuten naar BASE zijn enkel geldig in België naar BASE gsm-nummers.

Bijzondere voorwaarden voor opties

Alle opties moeten gecombineerd worden met een BASE Prepaid tariefplan, zijn 30 dagen geldig en worden afgetrokken van je krediet wanneer je ze activeert.

Afhankelijk van het aantal voordelen en bundels waarvan je al gebruik maakt, kan het aantal bundels waarvan je kan genieten beperkt worden. Overschrijd je het maximaal aantal toegelaten bundels? Dan sturen we je een sms.

Surf & Mail 5 & 10

Je kan mobiel internetten in België met elk BASE Prepaid tariefplan. Nadat je ze opgebruikt hebt, kan je deze optie zo vaak je wil opnieuw activeren, anders betaal je de buitenbundelprijs die onder de tarieftabellen vermeld is.

Bellen vanuit en naar Europa en internet vanuit Europa

Nadat je de minuten of MB's inbegrepen in de optie opgebruikt hebt, kan je deze optie zo vaak je wil opnieuw activeren. Het verbruik dat je optie overschrijdt wordt afgetrokken van je krediet tegen de volgende standaard EU-tarieven:

 • € 0,65/MIN voor uitgaande oproepen vanuit België
 • € 0,22/MIN voor uitgaande oproepen vanuit Europa
 • € 0,06/MIN voor inkomende oproepen
 • € 0,24/MB voor mobiel internet
 • € 0,07/SMS per verstuurde sms

De minuten inbegrepen in de "Bellen in Europa" optie zijn geldig voor oproepen vanuit België naar Europa en vanuit Europa naar Europa en België.

Europa = Alderney, Andorra, Bulgarije, Cyprus (behalve Turkse deel en neutrale VN-zone), Denemarken, Duitsland, eiland Man, Finland (incl. het eiland Aland), Frankrijk (incl. Frans Guyana, Guadeloupe, La Réunion, Martinique, Mayotte, Saint Martin, Saint-Barthélémy), Griekenland, Guernsey, Herm, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Jersey, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (incl. Azoren & Madeira), Republiek Tsjechië, Roemenië, San Marino, Sark, Slovenië, Slowakije, Spanje (incl. Canarische Eilanden), Vaticaan, Verenigd Koninkrijk (incl. Gibraltar), Zweden en Zwitserland

Telenet Group behoudt zich het recht voor om prefixen (die onder andere voor diensten van derden bestemd zijn) voor internationale en roaminggesprekken in Europa te sluiten.

BlackBerry gebruikers

Het mobiel internet, inbegrepen bij deze herlaadkaarten, is enkel geldig als je BlackBerry werkt met OS 10.

Als je BlackBerry werkt met OS 5, 6 of 7 is er een speciale optie beschikbaar. Deze optie is enkel geldig voor dataoverdracht in België. Het is enkel voorbehouden voor gebruik op gsm of smartphone, elk ander gebruik is verboden. De geldwaarde van je optie wordt afgetrokken van je krediet wanneer je ze activeert. Als je het maandelijkse volume van MB inbegrepen in de optie overschrijdt, wordt het dataverkeer boven dit volume per KB gefactureerd tegen € 0,50/MB.

Netwerk

Om te genieten van 4G, moet je je in een gebied bevinden waar BASE 4G-netwerkdekking is. Wil je gebruikmaken van 4G, dan heb je een aangepaste 4G-smartphone nodig.

* Voorwaarden voor een normaal gebruik in het kader van een onbeperkt aanbod

Om je optimale gebruiksvoorwaarden te kunnen garanderen, zijn onze onbeperkte aanbiedingen exclusief voorbehouden voor een normaal persoonlijk en privégebruik. Ze zijn exclusief voorbehouden voor gsm of smartphone, elk ander gebruik is verboden. Dit normaal gebruik laat je een zeer intensief gebruik toe. Slechts in geval van fraude (zoals commercieel gebruik van het contract, in het bijzonder voor call center of simbox doeleinden, en/of het ter beschikking stellen aan derden, vb. door middel van hotspotting), oneerlijk gebruik of, meer algemeen, een gebruik dat niet in overeenstemming is met het gebruik dat mag worden verwacht van een klant die een contract voor mobiele telefonie afsluit (zoals in het bijzonder het gebruik van de gsm als babyfoon, of – in het kader van een onbeperkt aanbod mobiele data -  het gebruik van de simkaart in, bijvoorbeeld, bewakingscamera's of ‘gateway’ apparaten) is er geen normaal persoonlijk en privé gebruik.

Je gebruik zal bijvoorbeeld in volgende gevallen als frauduleus beschouwd worden:

 • Je belt regelmatig meer dan 6 uur per dag en/of 30 uur per week;
 • Je belt regelmatig meer dan 3 uur ononderbroken en/of met gesprekken die meteen na onderbreking hervat worden;
 • Je verstuurt meer dan 350 sms'en per dag en/of 10.000 sms'en per maand;
 • Per maand verbruik je regelmatig 10 (of meer) keer meer mobiele data dan het aantal mobiele data dat alle klanten met een onbeperkt aanbod gemiddeld verbruiken. 
 • Je mobiele data verbruik vormt een abnormale belasting voor het netwerk en/of kan de ervaring van de andere klanten negatief beïnvloeden.

In elk van deze gevallen behoudt Telenet Group zich het recht voor om het leveren van de diensten te beperken of je contract op te schorten en/of te beëindigen.