Voicemail, hoe werkt het?

Wanneer je een nieuw toestel koopt of een nieuwe simkaart krijgt, moet je je voicemail voor de eerste keer instellen. Dat betekent je voicemail activeren, je begroeting aanpassen en eventueel ook je berichten beluisteren.

Je voicemail instellen

Bel naar 1933 om je BASE-voicemail te activeren. Volg de instructies om je toegangscode te creëren en je begroeting op te nemen

Geef je toegangscode in om de instellingen van je voicemail te veranderen of je begroeting aan te passen. Toegangscode vergeten? Druk dan op ** om je toegangscode via sms op je gsm te ontvangen. .

Je gesprekspartners hebben maximaal 300 seconden om een bericht in te spreken. Heeft iemand een bericht ingesproken?

• Als IOS-gebruiker krijg je een melding in de My BASE-app.
  • Ben je Android-gebruiker? Dan kan je het bericht rechtstreeks beluisteren vanuit de My BASE-app.

Of bel naar 1933 om je voicemail gratis te beluisteren in België.
Heb je je berichten beluisterd? Dan kan je ze bewaren (tot max. 30 dagen), doorsturen of wissen.
Druk op # om de persoon die je gebeld heeft automatisch terug te bellen (op voorwaarde dat het nummer niet verborgen is).

Wil je geen gebruik maken van je voicemail? Dan schakel je hem best volledig uit.

Druk de volgende code in (alsof je een telefoonnummer intoetst): #002#. Druk op Bellen. Er verschijnt een melding op je scherm als bevestiging.

Wat als je in het buitenland bent?

Gratis of betalend?

Wanneer iemand je belt en je niet opneemt, komt hij terecht op je voicemail. Dat is voor jou gratis, ook als je op dat moment in het buitenland bent.

Let op: via je voicemail doorschakelen naar bv. het nummer van je correspondent, is niet gratis.

Hoe voicemail-berichten beluisteren?

De makkelijkste en snelste manier is om dat via de My BASE-app te doen.

Een alternatieve methode is bellen naar +32486191933. Geef vervolgens je toegangscode in. Beluister je je voicemailberichten …

• in de EU-zone? Dan betaal je dezelfde tarieven voor een gewone oproep in België.
  • buiten de EU-zone? Dan betaal je voor je oproep de tarieven voor roamen buiten Europa.

Graag meer tijd hebben om op te pakken?

Wanneer iemand je belt, wordt hij na 15 seconden automatisch naar je voicemail gestuurd (standaardbeltijd). Die standaardbeltijd pas je makkelijk zelf aan. Zo heb je meer tijd om je telefoon op te pakken:

• Geef volgende code in op je gsm (alsof het een telefoonnummer is): **61*+32486191933**getal#. Getal kan 5, 10, 15, 20, 25 of 30 seconden zijn.
  • Druk op Bellen. Er verschijnt een melding op je scherm als bevestiging.