Hoe kan ik mijn mobiel telefoontoestel instellen om mms'en te verzenden en te ontvangen?

Kijk eerst na of je gsm de dienst mms ondersteunt en activeer daarna deze functie.

Je kan dan de dienst mms automatisch of manueel activeren. Om de dienst automatisch te activeren, stuur je een sms met de boodschap mms naar 1912. Je ontvangt dan een configuratiebericht dat je dient op te slaan in je toestel. Indien je deze sms niet hebt ontvangen, kan je de nodige instellingen online nogmaals verzenden.

Om de dienst manueel te activeren, gebruik je de volgende instellingen:

• Homepage (URL MMS-C): http://mmsc.base.be
  • APN: mms.base.be
  • IP Poort: 9201 (voor WAP 1.0) / 8080 (voor WAP 2.0)
  • WAP GW IP adres: 217.72.235.1
  • gebruikersnaam: base
  • paswoord: base

Start je gsm in beide gevallen opnieuw op en stuur vervolgens een eerste mms om de configuratie te voltooien. Vanaf dat ogenblik zal de dienst beschikbaar zijn.

Hou er rekening mee dat de meeste toestellen beperkt zijn tot het versturen van mms’en met een totale grootte van 300kb.