EN FR NL

Wat is Chat Call en hoe werkt het?

Met chat call kan je tot 5 personen tegelijk opbellen om samen een gesprek te voeren. De persoon die de chat call begint, betaalt elke oproep, ongeacht wie aan het gesprek deelneemt.

Deze service is automatisch beschikbaar. Om een chat call te beginnen, bel je je eerste gesprekspartner. Zet hem in wachtstand en druk op 2 en de [verzendtoets]. Bel vervolgens de volgende gesprekspartners en herhaal telkens de twee bovenstaande stappen. Laat dan alle deelnemers samen een gesprek voeren door op 3 en de [verzendtoets] te drukken.

Je kan zelfs buitenlandse gesprekspartners bij een chat call betrekken. Alleen BASE-klanten kunnen personen uitnodigen om deel te nemen aan een chat call. Maar de gesprekspartners kunnen klanten van andere operators zijn, zowel mobiel als vast, in België of in het buitenland.

Hoeveel kost de Chat Call dienst?

Deze dienst is gratis.

Maar afhankelijk van het soort Chat Call dat je voert, verschillen de oproepkosten.

  • Als je de controle over het gesprek wil behouden, dan bel je zelf alle deelnemers aan de Chat Call. In dit geval betaal je de kosten van elk gesprek. Bel je bijvoorbeeld 5 vrienden om te chatten, dan betaal je de 5 gesprekken tegen je gewone BASE-tarief.
  • Als elke deelnemer iemand anders uitnodigt om mee te doen met de Chat Call, dan betaalt elke deelnemer (behalve de laatst opgebelde deelnemer) de prijs van één enkel gesprek, ongeacht hoeveel personen de andere deelnemers aan de Chat Call uitnodigen.
  • Als iemand je belt om aan Chat Call deel te nemen en je bevindt je in België (en jij belt zelf niemand anders op), dan betaal jij niets.

BASE prepaid-klanten moeten minstens 2,35 € op hun forfait hebben om een chat call te beginnen.Terug naar het overzicht