Hoe mijn simkaart activeren?

Je hebt je simkaart ontvangen? Dan activeer je ze best zo snel mogelijk. Pas daarna kan je ermee bellen, sms'en en surfen. Activeren kan op verschillende manieren.

Tip: heb je bij je huidige operator een herlaadkaart? Verbruik dan eerst je resterende belwaarde en activeer pas daarna je simkaart. Zo ben je je beltegoed niet kwijt.

Hoe mijn simkaart activeren

Via de My BASE-app

Je kan je simkaart activeren met de My BASE-app. Da's de snelste en makkelijkste manier én je hebt er geen kaartlezer voor nodig.

• Ben je nieuwe bij BASE of gebruik je de My BASE-app nog niet? Download 'm even en kies bij het opstarten ervan dat je een herlaadkaart wil activeren.
  • Ben je al My BASE-app gebruiker? Ga naar Mijn profiel > Meer. Daar vind je een link waarmee je je simkaart activeert.

Online

Activeer je simkaart online en vul je gegevens in.

• Bestelnummer: dat vind je terug in alle e-mails die je kreeg nadat je je simkaart bestelde.
  • Mobiel nummer:
    •  Koos je ervoor om je nummer te behouden? Vul dan je huidige mobiele nummer in.
    • Koos je voor een nieuw nummer? Vul dan  je nieuwe mobiele nummer in. Je vindt het terug op de simkaarthouder waaraan je nieuwe simkaart bevestigd is, maar ook in de welkomstbrief of e-mails die je van ons kreeg nadat je je simkaart bestelde.
  • Simkaartnummer: dat vind je terug op de simkaart zelf en ook op de simkaarthouder. Ben je al BASE-klant en bestelde je een nieuwe lijn? Dan zie je het simkaartnummer ook in de My BASE-app of in je klantenzone.

Wat na activatie?

Je activeerde je simkaart en...

• je koos ervoor je mobiele nummer te behouden? Je krijgt meestal binnen 10 minuten een sms van je oude operator. Van zodra het netwerk wegvalt, steek je de nieuwe simkaart in je toestel.
  • je koos voor een nieuw nummer?  Je kan je simkaart meteen in je toestel steken en gebruiken

Goed om weten

• Koos je voor een herlaadkaart zonder startvoucher? Herlaad dan meteen je simkaart. Pas daarna kan je ermee sms'en, bellen en surfen.
  • Lukt het niet om je simkaart te activeren? Contacteer ons zodat we je op weg kunnen helpen.