Hoe mobiel bellen via 4G en wifi

Dankzij de nieuwe technologieën kan je mobiel bellen via 4G en via wifi. Tot voor kort kon je dat enkel via het 3G- of 2G-netwerk. Het kost je bovendien niets extra, je verbruik gaat gewoon af van je aantal belminuten.

Goed om te weten: bel je in het buitenland via wifi of 4G? Vergeet dan zeker de landcode niet, ook als je belt naar een lokaal nummer. Bel je bijvoorbeeld in Nederland naar een Nederlands nummer via 4G? Zet dan +31 voor het nummer.

Wat heb je nodig?

Een geschikt toestel en de juiste software

De technologieën worden stapsgewijs uitgerold, te beginnen met de meest recente apparaten. Wordt bellen via 4G of wifi voor jouw toestel geactiveerd? Dan krijg je een sms'je en zie je je toestel op één van de lijsten hieronder verschijnen. Bekijk hieronder of je een geschikt toestel hebt.

Mobiele telefonie van BASE

Je hebt een abonnement of herlaadkaart van BASE nodig. Ben je nog geen BASE-klant? Ontdek ons aanbod!

4G- of wifi-bereik in je buurt

Je kan zowel bellen via je wifi-netwerk thuis als via een publiek wifi-netwerk. Hiervoor moet je nog kort een instelling aanpassen op je toestel. Hoe dat moet, lees je hieronder.

Wat moet je zelf nog doen?

Je kan aan de slag als je onderstaande sms van BASE hebt ontvangen:

BASE-info: jij kan nu ook bellen via 4G en wifi. Zo wordt de kwaliteit van je telefoongesprek nóg beter! Hoe? Je toestel kiest zelf het beste netwerk, waar jij je ook bevindt. Zo hoor je je gesprekspartner superhelder op elk moment. Ontdek meer op www.base.be/beterbellen

Kies het merk van je smartphone

Samsung

Toestellen

Heb je een Samsung-smartphone van 2022? Dan is je toestel automatisch geschikt om te bellen vie 4G en wifi.

Ouder toestel? Kijk dan snel even in de lijst:

Galaxy A02s, Galaxy A10, Galaxy A12, Galaxy A20e, Galaxy A21s, Galaxy A30s, Galaxy A31, Galaxy A32, Galaxy A32 5G, Galaxy A40, Galaxy A41, Galaxy A42 5G, Galaxy A50, Galaxy A51, Galaxy A52,
Galaxy A52 5G, Galaxy A6, Galaxy A6+, Galaxy A70, Galaxy A71, Galaxy A72, Galaxy A7 (2018), Galaxy A80, Galaxy Z Flip, Galaxy Z Fold2 5G, Galaxy Xcover 4s, Galaxy Xcover 5, Galaxy Xcover Pro, Galaxy S10 Lite, Galaxy S20 FE, Galaxy S20 FE 5G, Galaxy S9, Galaxy S9+, Galaxy S10, Galaxy S10e, Galaxy S10+, Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 5G, Galaxy S20+ 5G, Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G, Galaxy S21 Ultra 5G, Galaxy J6+, Galaxy M11, Galaxy M12, Galaxy M20, Galaxy M21, Galaxy Note 10 Lite, Galaxy Note 9, Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+, Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 5G, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy Note 20 Ultra 5G , Galaxy A22

Opgelet!

Je moet je toestel in België hebben gekocht.

Weet je dit niet zeker? Je kan het nakijken in de softwaregegevens van je telefoon. Staat er bij ‘Sw-versie serviceprovider’ de code LUX? Dan is je toestel geschikt voor bellen via VoLTE en VoWifi. Je ontvangt van ons een sms zodra we de functie voor jou activeren.

Zie je ‘LUX’ niet? Dan is je toestel niet geschikt en kan je helaas niet bellen via 4G/wifi met dat toestel.

Bellen via 4G (VoLTE)

Nadat je een sms ontving, kan je automatisch genieten van de VoLTE-technologie. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Je ziet dan het volgende symbool op je toestel. Zie je het symbool niet? Herstart dan je toestel.

Bellen via wifi (VoWiFi)

Wil je ook dat je toestel bij oproepen kan overschakelen op het wifi-netwerk? Dat kan je makkelijk zelf inschakelen bij de instellingen van je toestel. Na enkele minuten kan je bellen via wifi. Het volgende symbool verschijnt dan op je telefoon.

Ga naar Telefoon, tik op de drie stipjes rechtsboven, kies Instellingen en schakel Bellen via wifi in.

Tip: zeker een aanrader wanneer je merkt dat je voordien thuis niet altijd evengoed belbereik had (bv door isolatie, de buren, een liftkoker in de buurt…).

Apple

Toestellen

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE (2020), iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max.

Bellen via 4G (VoLTE)

Nadat je een sms hebt ontvangen, geniet je automatisch van de VoLTE-technologie. Je hoeft hier zelf niets voor te doen.

Bellen via wifi (VoWiFi)

Wil je ook bellen via eender welk wifi-netwerk? Dat kan je zelf inschakelen bij de instellingen van je toestel. Zorg er voor dat VoLTE ook ingeschakeld is!

Waar vind je ‘Bellen via Wifi’?

Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > en schakel je Bellen via wifi aan.

Na enkele minuten kan je bellen via wifi. Het volgende symbool verschijnt dan op je mobiele telefoon.

Tip: Zeker een aanrader wanneer je merkt dat je voordien thuis niet altijd even goed belbereik had (bv door isolatie, de buren, een liftkoker in de buurt…).

Huawei

Toestellen

Huawei P30(Pro), Huawei P40(Pro), Huawei P40 Lite, Huawei P Smart 2021

Bellen via 4G (VoLTE)

Je ontvangt een sms van BASE als je over het juiste toestel beschikt. Je hoeft zelf niets meer in te stellen om te kunnen bellen via 4G. Op je smartphone staat VoLTE-oproepen standaard aan.

Bellen via wifi (VoWiFi)

Wil je ook bellen via eender welk wifi-netwerk? Dat kan je zelf inschakelen bij de instellingen van je toestel. Na enkele minuten kan je bellen via wifi. Het volgende symbool verschijnt dan op je mobiele telefoon.

1. Ga naar Instellingen>Draadloos en netwerken> Wifi. Zet Wifi aan. Maak verbinding met een wifi-netwerk.
  2. Ga terug naar Instellingen > Draadloos en netwerken>Mobiel Netwerk > Oproepen via wifi.
  3. Selecteer Bellen via wifi en zet Bellen via wifi aan. Het BASE wifi-symbool verschijnt op je toestel.

Let op!

We raden aan om bij Modus ‘Voorkeur voor 4G’ als standaard instelling te laten staan.

OPPO

Toestellen

Find X3 Pro (CPH2173), A94 5G (CPH2211), Reno 6 Pro 5G (CPH2247), Reno 4 Pro 5G (CPH2089), Find X3 Lite 5G (CPH2145).

Bellen via 4G (VoLTE)

Nadat je een sms hebt ontvangen, geniet je automatisch van de VoLTE-technologie. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Je ziet dan het volgende symbool op je toestel. Zie je het symbool niet? Herstart dan je toestel.

Bellen via wifi (VoWiFi)

Wil je ook dat je toestel bij oproepen kan overschakelen op het wifi-netwerk? Dat kan je makkelijk zelf inschakelen bij de instellingen van je toestel. Na enkele minuten kan je bellen via wifi. Het volgende symbool verschijnt dan op je mobiele telefoon.

Ga naar Instellingen > Simkaart en mobiele data. Selecteer de actieve simkaart en schakel Via Wi-Fi bellen in

Tip: zeker een aanrader wanneer je merkt dat je voordien thuis niet altijd evengoed belbereik had (bv door isolatie, de buren, een liftkoker in de buurt…).