Maak je gsm klaar om te surfen, mailen, sms'en,...

Proficiat met je nieuwe smartphone of tablet! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk aan de slag. Normaal is je nieuwe smartphone er al helemaal klaar voor. Heb je toch nog problemen met de instellingen? Dan vind je hier alles terug!

Instellingen voor surfen

Toegangspunt (APN): gprs.BASE.be

MCC (Mobile Country Code/Landcode): 206

MNC (Mobile Network Code/Netwerkcode): 20

Verificatie type: PAP

Type toegangspunt (APN): default (kleine letters) of internet/normal (bij een keuzemenu)

Tik op Instellingen > Mobiel netwerk > Als Mobiele data uitgeschakeld is, schakel Mobiele data in. Als Mobiele data ingeschakeld is, Kies Mobiele datanetwerk > Vul de details voor Mobiele data in met de algemene instellingen voor surfen.

Ga naar het Startscherm > Om het menu te openen, maak een veegbeweging over het scherm naar boven of naar beneden. > Kies Instellingen > Kies Verbindingen > Kies Gegevensgebruik >

Als Mobiele gegevens uitgeschakeld is, schakel Mobiele gegevens in en kies het terug-symbool.

Als Mobiele gegevens ingeschakeld is, kies het terug-symbool > Kies Mobiele netwerken > Kies Namen toegangspunten > Kies Toevoegen > Vul de algemene instellingen voor surfen in.

Instellingen voor mailen

Om e-mails te ontvangen en te versturen vanaf je smartphone of tablet, moet je een e-mailadres toevoegen aan je favoriete e-mailapp. Om dat te doen heb je enkele gegevens nodig van je e-mailprovider:

• Je e-mailadres en wachtwoord
  • De inloggegevens van je in en uitgaande mailservers (voor grote internationale spelers zoals Gmail en Hotmail, worden deze automatische ingevuld)

IMAP of POP3

Gebruik je IMAP? Dan bekijk je je e-mails op een centrale server. Via POP3 download je die op je gsm. Wij raden IMAP aan: zo heb je altijd al je e-mails bij de hand op elk toestel én is er een automatische back-up in het geval er iets gebeurt met je smartphone.

Kies Instellingen > Scroll naar beneden > Kies Mail > Kies Voeg account toe > Kies voor welke account je een adres wil toevoegen of kies Andere > Kies Voeg e-mailaccount toe > Bij Naam, voer je naam in > Bij E-mail, voer je e-mailadres in > Bij Wachtwoord, voer het wachtwoord van je e-mailadres in > Bij Beschrijving, voer je een omschrijving in zodat je de account herkent in. > Kies Volgende > Kies IMAP > Vul nu de algemene gegevens in op de juiste plaats.

Open de e-mailapp die je wil gebruiken > Ga naar Instellingen > Klik op (E-mail)Account toevoegen > Vul alle gevraagde gegevens in. Kies voor IMAP waar mogelijk.

Instellingen voor sms'en

De berichtencentrale: als dit nummer niet juist in je gsm staat, wordt je bericht niet verzonden.

Binnen- en buitenland: +32486000005

Tip: lukt dit niet? Vervang dan +32 door 0032

Ga naar het Startscherm > Kies het telefoon-symbool > Voer *#5005*7672# in en kies het telefoon-symbool > Als het weergegeven telefoonnummer overeenkomt met +32486000005, kies Sluit en keer terug naar het Startscherm

Komen de telefoonnummers niet overeen, kies Sluit en ga verder met de volgende stap. > Voer **5005*7672*0032486000005 # in en kies het telefoon-symbool > De sms-centrale is ingesteld > Kies Sluit en keer terug naar het Startscherm

Zet je Apple iPhone uit en vervolgens weer aan om de instellingen te activeren.

Ga naar het Startscherm > Om het menu te openen, maak een veegbeweging over het scherm naar boven of naar beneden > Kies Berichten >Kies het opties-symbool °°° > Kies Instellingen > Kies Meer instellingen > Kies Sms-berichten > Kies Sms-centrale > Voer 0032486000005 in en kies Instellen > De sms-centrale is ingesteld.

Keer terug naar het Startscherm > Zet je smartphone uit en vervolgens weer aan om de instellingen te activeren.

Instellingen voor mms'en

Toegangspunt (APN): mms.BASE.be

MMSC: hhtp://mmsc.BASE.be

Mms-proxy: 217.72.235.1:8080

MCC (Mobile Country Code/Landcode): 206

MNC (Mobile Network Code/Netwerkcode): 20

Verificatie type: PAP

Type toegangspunt (APN): default (kleine letters) of internet/normal (bij een keuzemenu)

Maximum mms-grootte: 307200

Kies Instellingen > Scroll naar beneden. Kies Mobiel netwerk > Kies Mobieledatanetwerk > Is de optie Mobieledatanetwerk niet beschikbaar, dan is handmatig instellen helaas niet mogelijk. In dat geval, sluit je smartphone aan op de PC en start iTunes om de zogeheten ‘Carrier Settings’ te installeren > Bewerk de details voor MMS zoals hierboven.

Ga naar het Startscherm > Om het menu te openen, maak een veegbeweging over het scherm naar boven of naar beneden > Kies Instellingen > Kies Verbindingen > Kies Mobiele netwerken > Kies Namen toegangspunten > Kies Toevoegen >Vul nu de algemene instellingen MMS in op de juiste plaats.