Wat zijn internationale oproepen en roaming?

Internationale gesprekken of sms’en doe je vanuit België naar het buitenland. Hiervoor gelden specifieke internationale tarieven afhankelijk van het land waar je naartoe belt of sms’t.

Bij roaming is het net omgekeerd: je zit in het buitenland en belt, sms’t of verbruikt mobiele data. Vandaag betaal je voor je mobiel verbruik in de EU-zone geen roamingkosten meer. Je belt, sms’t en surft vanuit alle EU-landen voor dezelfde prijs als thuis.

Concreet betekent dat...

• Binnen de EU-zone kan je inbegrepen belminuten, sms’en en data gebruiken.
  • Heb je gratis belminuten van BASE naar BASE? Die blijven alleen geldig in België
  • Bel of sms je vanuit België naar een EU-land? Dan blijft dat een internationale oproep.

Tip: bel je vaak van of naar een bepaald land? Hier hebben we specifieke en goedkoope pakketten voor. Gebruik onze voordelige internationale tarieven en bespaar!

En buiten de EU?

Sms, surf of bel je in een land buiten Europa, Zwitserland, Monaco of Jersey? Dan betaal je daarvoor nog de internationale tarieven.

Goed om te weten: Zwitserland, Monaco en Jersey behoren niet tot de EU-zone.

Goed om te weten

Sommige EU-landen zetten hun 2G- en 3G-netwerk uit. Gelukkig kan je ook bellen via 4G of via wifi. Heb je een ouder toestel dat dit niet ondersteunt? Dan lukt bellen en sms’en in deze landen helaas niet meer. BASE heeft hier geen invloed op. Meer info én een overzicht van alle toestellen die dit ondersteunen, vind je op onze website.

Vergeet het landnummer (+31, +33, …) niet als je belt naar een buitenlands nummer of vanuit het buitenland naar huis (+32).