Tips & tricks om gemakkelijk te bellen, sms'en en surfen in het buitenland

Eerst even dit ...

We voegden de dienst roaming toe bij de activering van je lijn. Daarmee kan je bellen, sms’en of surfen via mobiel internet in het buitenland. Is dat niet zo, dan hebben we je dat gemeld. Check altijd of je verbonden bent met een netwerk.

Bel je vaak van of naar een bepaald land? Hier hebben we specifieke en goedkoope pakketten voor. Gebruik onze voordelige internationale tarieven en bespaar!

De meeste toestellen ondersteunen zowel 2G-, 3G- als 4G-netwerken, maar sommige oudere toestellen ondersteunen alleen 2G.

Een aantal buitenlandse operatoren bieden geen 2G-netwerk meer aan. Het is dus mogelijk dat je geen netwerkverbinding meer kan maken bij deze operatoren met je oude toestel. Hoe zit het met jouw gsm? Kijk het na via onze praktische tool (onder Specificaties > Netwerken).

Toch een verbinding maken? Laat je gsm handmatig naar een ander buitenlands netwerk zoeken. Hij scant dan alle beschikbare netwerken en geeft een lijst met de vermelding of het netwerk 2G, 3G of 4G ondersteunt. Je kan dan een ander netwerk kiezen.

Opgelet: soms moet je een paar keer handmatig proberen om de nieuwe verbinding te maken.

Goed om te weten: je kan ook overschakelen op wifi, als jouw gsm deze functie heeft.

Lekker op vakantie in het buitenland? Dat vindt iedereen leuk! Als je toch wil weten of alles thuis goed gaat, moet je wel eens naar je familie in eigen land bellen. Bellen, doe je net op een andere manier vanuit het buitenland. Voer steeds de landcode in voor het nummer dat je wil bellen of sms'en.

Voorbeeld: voor een Belgisch gsm-nummer voer je +32 486/xx.xx.xx in.