Hou je budget in het oog: oproepen blokkeren

Met een oproepblokkering kun je nummers blokkeren die je geld erdoor jagen, zoals internationale gesprekken, dure sms diensten of oproepen naar 090x- nummers. Praktisch, vooral als je kinderen in huis hebt!

Standaard oproepen en sms'en blokkeren

Je kunt standaard oproepen en sms’jes blokkeren en deblokkeren met je gsm. Volg deze eenvoudige stappen:

-        Voer de code in. Het standaard wachtwoord is 0486.

-        Druk op de beltoets van je toestel.

-        Je krijgt een bevestigings-sms wanneer je aanvraag is verwerkt.

Goed om weten: de dienst oproepdoorschakeling annuleert de dienst oproepblokkering. Als oproepdoorschakeling geactiveerd is, dan worden enkel je sms'en geblokkeerd.

Wat wil je blokkeren?
Activeren
Deactiveren
Statut
Uitgaande gesprekken en sms'en
Je kan enkel oproepen en sms'en ontvangen.
(*)*33*password#
(#)#33*password#
*#33#
Inkomende gesprekken en sms'en
Je kan enkel bellen en sms'en versturen.
(*)*35*password#
(#)#35*password#
*#35#
Uitgaande internationale gesprekken en sms'en
Je kan nog internationale oproepen en sms'en ontvangen.
(*)*331*password#
(#)#331*password#
*#331#
Uitgaande internationale oproepen en sms'en in het buitenland
Wanneer je in het buitenland bent kan je enkel bellen en sms'en versturen naar Belgische nummers of nummers van het land waarin je op dat moment verblijft.
(*)*332*password#
(#)#332*password#
*#332#

Diensten van derden blokkeren

BASE kan verschillende reeksen van verkorte codes en speciale nummers blokkeren.

Contacteer onze klantendienst:

• via het contactformulier op de klantenzone – Mijn berichten. Vermeld zeker welke reeksen van verkorte/speciale nummers je wenst te blokkeren.
  • telefonisch op het nummer 1999 (vanuit een andere telefoon: 0486191999)

Speciale nummers
- 090x (oproepen naar alle 090x diensten)
- 0905 (spelletjes, wedstrijden, logo's, beltonen, vrijetijdsproducten/diensten,...)
- 09051 (tv-spelletjes)
- 0906, 0907 (inhoud voor volwassenen)
- internationale speciale nummers

Sms diensten
- 2xxx (andere)
- 3xxx (andere)
- 4xxx (publieke en commerciële diensten)
- 5xxx (beltonen, logo’s en spelletjes)
- 6xxx (beltonen, logo’s en spelletjes)
- 61xx (tv-spellen)
- 7xxx (adult)
- 8xxx (gratis diensten)
- 9xxx (abonnementsdiensten)

Digitale internet diensten
- inhoud voor volwassenen content
- aankopen

Alles over Diensten van derden.

Op reis

Deze dienst blijft actief, ook wanneer je in het buitenland bent.

Frauduleuze oproepen

Iedereen kan al eens bedrieglijke telefoontjes krijgen. Heel wat BASE-klanten hebben melding gegeven van ongewenste oproepen van een internationaal nummer dat frauduleus blijkt te zijn. Bellen naar buitenlandse nummers die je niet kent, kan je gsm-factuur de hoogte injagen of een hap uit je belkrediet nemen.

BASE heeft de oproepnummers die voor deze informaticafraude worden gebruikt onmiddellijk geblokkeerd. Daarnaast hebben we ook alle mogelijke maatregelen getroffen om verdere schade te voorkomen.

Tenslotte geven we nog een tip om twijfelachtige oproepen te herkennen en valstrikken te vermijden:

• De beste manier om je hiertegen te beschermen blijft nog steeds: niet opnemen of terugbellen!
  • Bel niet terug naar buitenlandse nummers die je niet kent. Nummers die beginnen met +870, +871, +872, +873, +874, +881, +882 brengen een verbinding met een satelliet tot stand en zijn aan hogere tarieven onderworpen.