Mijn producten

Van tariefplan veranderen? Een belbundel activeren voor gebruik in het buitenland? Of een bundel voor mobiel internet in het buitenland? Of Spotify? Of opslagruimte in de cloud aanvragen? Hier doe je het allemaal, voor je eigen nummer of voor een ander nummer op je BASE account. Je ziet welke tariefplannen beschikbaar zijn, welke opties en bundels actief zijn en welke je kan toevoegen. Ook een optie verwijderen doe je in twee klikken. Na je aanvraag ontvang je een sms ter bevestiging.
Belangrijk: bekijk eerst de details en voorwaarden van de beschikbare opties voor je ze activeert: voor abonnementen en voor herlaadkaarten.

Bij het wijzigen van je tariefplan wordt de maandelijkse abonnementskost meteen verrekend zodat je niets te veel betaalt. Eventuele opties of bundels die je op voorhand voor de lopende maand hebt aangeschaft, worden niet mee overgezet en komen ook niet in aanmerking voor terugbetaling, mochten deze nog niet volledig opgebruikt zijn.
Let op: als je van tariefplan wijzigt, controleer dan eerst of er geen kosten zijn verbonden aan het opzeggen van je huidige contract.